Průvodce výběrem pasparty

Rámečky jsou jako základ domu, ale pasparta je tím posledním detailem, která dodává fotografiím jedinečnou eleganci a umožňuje vyniknout hlavnímu motivu. Kromě estetického dojmu plní pasparta i funkci ochrany, kterou oceníte zejména při rámovaní obrazů a vystupujícími prvky, respektivě malbou.

Při výberu pasparty na našem webu stačí znát následující postup zaměření. Stejně jako při výběru správné velikosti rámečku je klíčová velikost vaší fotografie.

Naše pasparty mají vždy dva rozměry:

  1. Vnější velikost pasparty
  2. Vnitřní velikost pasparty

Vnitřní rozměr určuje část fotografie, která bude viditelná, zatímco rozdíl mezi vnějším a vnitřním rozměrem určuje šířku pruhu pasparty. Fotografie musí být větší než vnitřní rozměr pasparty, ale zároveň nesmí přesáhnout velikost vnějšího okraje pasparty, jinak byste následně nemohli obrázek zarámovat.

Při následujícím výběru rámečku je určující vnější velikost pasparty.

Obecně platí, že čím menší je obrázek, tím širší pasparta se doporucuje pro dosažení optimálního vzhledu.

Na naše e-shopu naleznete širokou škálu barev, abyste mohli snadno sladit pasparty s fotografiemi, rámečky i interiérem, kam plánujete zarámovaný obrázek umístit

Na naše e-shopu naleznete širokou škálu materiálů, barev a rozměrů. Pro atypické rozměry paspart nás můžete kontaktovat, rádi vám pomůžeme realizovat zakázku na míru.

Pasparty